Balkphotoart Hans Balk
Even voorstellen

Hans Balk

Ik ben gegrepen door de fotografie. Het is elke keer weer een uitdaging om van alledaagse dingen geen clichefoto te maken, maar te proberen een gevoel of gedachte op te roepen. In sommige gevallen wordt een bepaald object niet of nauwelijks bekeken, maar kan op zo een manier gefotografeerd worden dat het een gevoel begint op te roepen en waarde krijgt. ‘The ordinary evolves into something special’ . Het mooiste van fotograaf zijn is als je met je foto een beleving kunt doorgeven aan de kijker. Een foto is goed als het verbeeldt wat je voelt. Je kunt er zo ontzettend veel mee vertellen. Ik heb me de laatste jaren voornamelijk gericht op portretfotografie (in studio of op locatie), landschapsfotografie en groepsfotografie. Daarnaast kan je ook bij mij terecht voor productfotografie en ben ik altijd wel bezig met diverse projecten.

Wil jij foto’s laten maken?
Balkphotoart Hans Balk
Balkphotoart Kathmandu
Balkphotoart Kathmandu
Balkphotoart Nepal
Ervaringen

Nepal

In Kathmandu, Nepal, leven veel kinderen op straat vanwege verschillende redenen; extreme armoede, gewelddadige alcoholische ouders,
mishandeling etc. Een deel van deze kinderen wordt goed opgevangen in een van de tehuizen. Ik heb acht dagen in Marinka Home doorgebracht en ik hoop dat ik door middel van mijn foto’s mijn ervaring aan de kijker over kan brengen. Ik wil dat ze mijn verhaal vertellen; het verhaal van het leven van de kinderen bij Marinka Home, gered van een uitzichtloos leven op straat. Ben je benieuwd naar het boek?

Bekijk hier meer over het boek
A human change in 100 faces
Projecten

‘A human change in 100 faces’

Tijdens een mensenleven verandert een gezicht met de minuut, laat staan in een jaar. In mijn project 100 Human Faces heb ik bij 100 personen met de leeftijd van 1 tot 100 een portretfoto mogen maken. Hierin zie je een hele bijzondere verandering per jaar. Het was een enorme zoektocht om iedere leeftijd te vinden voor dit project, maar uiteindelijk is het gelukt en kunnen jullie het project bewonderen!

Meer over dit project